Sebze soteyi çok sık yaparım. Bütün yemeklerin yanına garnitür olarak yapılabilir, kahvaltıya soslu yada yoğurtlu olarak hazırlanabilir. Özellikle dolapta tek tük sebzem kaldıysa sonu sotelenmektir :)
Sebze Sote için Malzemeler;
- 2 adet havuç
- 1 adet kabak
- 3 adet yeşil köy biberi
- 2 adet kırmızı biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Sebze Sote Yapılışı;
- Sebzeleri güzelce temizleyin ve 1cm kalınlığında uzunlamasına doğrayın. Havuçları pişme süresini kısaltmak için biraz daha ince yapabilirsiniz.
- Tavaya zeytinyağını koyun ve kızdırın.
- Burada dikkat edilmesi gereken nokta sebzeleri pişme sürelerine göre tavaya eklemek.
- Öncelikle havuçları tavaya ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırarak 1 dakika kadar soteleyin.
- Kabakları ekleyin üç dört defa karıştırın sertliği hafif gidince biberleri ekleyin.
- Biberler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak sotelemeye devam edin.
- Sotelenen sebzeleri servis tabağına alın, ister sade isterseniz domates sos veya yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder