İlk görüşte balkabağından yapıldığını düşündüren ama asıl baş rolde havucun olduğu bir tatlı tarifi var sırada. Bu tatlıyı ilk gördüğümde tipini çok sevmiştim, üstüne bir de havuçtan yapıldığını öğrendiğimde vayyy demiştim ve denenecekler listeme eklemiştim. Hem yapanların hem yiyenlerin çok övdüğü bu tatlıyı yapma sırası sizde canlar...
Tarifi Rumma'dan tas tamam alıp uyguladım :)
Çay saatine, yemek sonrası tatlı olarak, doğum günlerine rahatlıkla yapabilirsiniz...
Havuç Rüyası için Malzemeler;
- 400 gr Petibör bisküvi (2 x 200 gr. iki paket)
- 1 kg havuç
- 2 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
Havuç Rüyası Yapılışı;
- Havuçları temizleyip, yıkayın ve halka halka doğrayın.
- Bir tencereye havuçları koyun, üzerine 1 litre (5 su bardağı su) kaynar su ekleyin ve pişirin.
- Pişen havuçları rondolayın ve püre haline getirin.
- Nişastayı bir kasede bir bardak su ile açın ve hemen havuç püresine karıştırarak ekleyin. Burada dikkat edeceğiniz nokta, nisaşta su ile buluşunca beton gibi sert olacaktır, yavaş yavaş açtırıp hemen karışıma ekleyin yoksa durdukça aynı şekilde tekrar sertleşiyor.
- Limon suyunu, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve şekeri de ekleyip, muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
- Büyük kare borcama (28x28cm) bir sıra bisküviyi ıslatarak dizin, üzerine ince bir tabaka olacak şekilde muhallebiyi dökün ve spatula ile düzleştirin.
- Sırası ile dizeceğiniz katlarda dört kat bisküvi dört kat muhallebi olacak. Muhallebiyi aralara göz kararı dört eşit şekilde bölmeye çalışın, bisküviler tam gelecektir.
- Üzerini fındık, ceviz, fıstık, hindistan cevizi vs. ile süsleyebilirsiniz.
- Dolapta en az 2-3 saat soğutup öyle servis yapın. Keserken bıçağı ıslatırsanız daha kolay ve dağılmadan çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Not; Limon suyunu koymayı sakın unutmayın, bu tadını çok etkiliyor.
Bu tarifimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder