Sultani bezelye baharın habercisi olan sebzelerden biridir ve ömrü maalesef çok kısadır. 3 yada 4 hafta kadar pazar tezgahlarında görebilirsiniz. Ve tam bitti diye üzülürken bu hafta pazarda buldum, hemen alıp bu körpe bezelyeleri zeytinyağlı pişirdim. Tarif geliyor...
Zeytinyağlı Sultani Bezelye için Malzemeler;
- 500 gr sultani bezelye
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3-4 adet domates
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker yada 2 adet küp şeker
- Tuz
Zeytinyağlı Sultani Bezelye Yapılışı;
- Bezelyelerin uç kısımlarını kırın, kılçıkları varsa temizleyin ve yıkayın.
- Kuru soğanı soyup, yıkayın ve uzunlamasına ince inçe doğrayın.
- Soğanları yayvan bir tencereye koyun ve yayın.
- Sarımsakları soyun ve soğanların üzerine uzunlamasına doğrayarak ekleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve uzunlamasına dilimleyin.
- Domateslerin yarısını soğanların üzerine dizin.
- Sultani bezelyeleri domateslerin üzerine dizin.
- En üste tekrar kalan domatesleri dizin.
- Tuz, şeker ve yağı domateslerin üzerine gezdirin. Domatesler çok sulu değilse yarım çay bardakta su ekleyebilirsiniz.
- Tencerenizi ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın, 40-50 dakika ağır ağır pişirin.
- Sıcak yada ılık servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder