Patates de patates diyenlerden misiniz? gelin o zaman birlik olalım, patates sevenler derneği çatısında birleşelim :))
Benim vazgeçilmezim patatestir. Mutlaka her davette, partide, misafir sofralarında farklı tatlarda yerini alır, o kadar yani :)
Bu mini kumpirlere ise bayılacaksınız. Fırında pişen patatesin tereyağı ve kaşarla harmanlanışını ve çıkan missss kokuyu hissedin :)) İçine istediğiniz malzemeleri ekleyin ve kendi kumpirinizi kendiniz hazırlayın.
Mini Kumpir için Malzemeler;
- 6-7 adet iri taze patates
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 küçük çay bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (100 gr)
- 1 kutu konserve mısır
- 1 büyük çay bardağı çekirdeksiz zeytin
- 100 gr sucuk
- Tuz, karabiber, pul biber
Mini Kumpir Yapılışı;
- Patatesleri mümkün olduğu kadar ince uzun seçin böylelikle daha kolay dilimleyebilirsiniz.
- Patates kabukları ile iyice yıkayın, bunun için temiz bulaşık süngerinin sert yüzeyini kullanabilirsiniz.
- Patatesleri 2 cm genişliğinde halka halka kesin.
- Yağlı kağıt açtığınız tepsiye patatesleri dizin ve 180 derece ısıttığınız fırında pişirin. Pişme süresi fırına göre farklılık göstereceğinden, patateslerin üzeri kızarmaya başlayınca çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Pişen patatesleri fırından çıkarın, biraz ılınınca kenarlarını bozmadan ortalarını oyun.
- İç kısımdan çıkan patatesleri bir kaba koyun. Tereyağını, sütü, kaşar peynirinin yarısını ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
- Sucukları ince ince doğrayın, bir tavada 1 dakika kadar çevirin.
- Sucukları, zeytini ve mısırı da patateslere ekleyip, harmanlayın.
- Hazırladığımız iç karışımı patateslerin içine koyun ve tekrar fırına verin.
- 5 dakika sonra patatesleri çıkarıp üzerine kalan kaşar peynirini koyun ve üzeri kızarana kadar tekrar fırınlayın.
- İster yemek yanına, ister ara öğün olarak sıcak sıcak afiyetle yiyin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder