10 Mayıs 2014 Cumartesi

MİNİ KUMPİR


Patates de patates diyenlerden misiniz? gelin o zaman birlik olalım, patates sevenler derneği çatısında birleşelim :))
Benim vazgeçilmezim patatestir. Mutlaka her davette, partide, misafir sofralarında farklı tatlarda yerini alır, o kadar yani :)
Bu mini kumpirlere ise bayılacaksınız. Fırında pişen patatesin tereyağı ve kaşarla harmanlanışını ve çıkan missss kokuyu hissedin :)) İçine istediğiniz malzemeleri ekleyin ve kendi kumpirinizi kendiniz hazırlayın.



Mini Kumpir için Malzemeler;
  • 6-7 adet iri taze patates 
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (100 gr)
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 büyük çay bardağı çekirdeksiz zeytin
  • 100 gr sucuk 
  • Tuz, karabiber, pul biber

Mini Kumpir Yapılışı;
  • Patatesleri mümkün olduğu kadar ince uzun seçin böylelikle daha kolay dilimleyebilirsiniz. 
  • Patates kabukları ile iyice yıkayın, bunun için temiz bulaşık süngerinin sert yüzeyini kullanabilirsiniz.
  • Patatesleri 2 cm genişliğinde halka halka kesin.
  • Yağlı kağıt açtığınız tepsiye patatesleri dizin ve 180 derece ısıttığınız fırında pişirin. Pişme süresi fırına göre farklılık göstereceğinden, patateslerin üzeri kızarmaya başlayınca çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Pişen patatesleri fırından çıkarın, biraz ılınınca kenarlarını bozmadan ortalarını oyun.
  • İç kısımdan çıkan patatesleri bir kaba koyun. Tereyağını, sütü, kaşar peynirinin yarısını ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  • Sucukları ince ince doğrayın, bir tavada 1 dakika kadar çevirin.
  • Sucukları, zeytini ve mısırı da patateslere ekleyip, harmanlayın.
  • Hazırladığımız iç karışımı patateslerin içine koyun ve tekrar fırına verin. 
  • 5 dakika sonra patatesleri çıkarıp üzerine kalan kaşar peynirini koyun ve üzeri kızarana kadar tekrar fırınlayın.
  • İster yemek yanına, ister ara öğün olarak sıcak sıcak afiyetle yiyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder