Bu aralar sık sık enginarlı tarifler deniyorum, her hafta mutlaka pazardan enginarımı alırım ve pişiririm. Bu salatayı kızım Ece'nin arkadaşı Defne'nin doğum gününe giderken hazırladım ve tam puanı kaptım :)
Enginar salatası püre ile çok yakıştı mutlaka denemenizi tavsiye ederim, hem lezzeti hem sunumu harika oldu. Et yanına yaptığım püre artınca bu lezzet karışımı ortaya çıkmış oldu :)
Daha önce hazırladığım Patates Püresi ve Sebze Sote tariflerine bakabilirsiniz.
Patates Püreli Sebzeli Enginar Salatası için Malzemeler;
- 2 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşık tereyağı
- Tuz, karabiber
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 adet yeşil köy biberi
- 1 adet iri kırmızı biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kutu mısır konservesi
- 4 adet enginar
Patates Püreli Sebzeli Enginar Salatası Yapılışı;
- Enginarları kendi suyuyla bir tencere koyun ve 15 dakika kadar haşlayın. Suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz, çatal batırarak sertliğini kontrol edebilirsiniz.
- Enginarlar kendi suyunda haşlanınca içine başka bir şey eklemenize gerek kalmayacaktır çünkü fazlasıyla limon tadını hissedeceksiniz.
- Patatesleri soyup, yıkayın ve bir bardak süt içinde haşlayın. Patatesler pişince tereyağını, tuz ve karabiberini ekleyip blanderdan geçirin. Püreyi servis yapacağınız tabağın zeminine yayın.
- Pişen enginarları süzün, bıçak yardımıyla 8 parçaya bölün ve pürenin üzerine yerleştirin. Bu özellikle kalabalık davetlerde enginarın daha kolay servis yapılmasını sağlayacak.
- Kabağı, havucu ve biberleri güzelce yıkayıp temizleyin. Sebzeleri 1cm genişliğinde uzun şeritler halinde doğrayın.
- Bir tavaya zeytinyağını koyun pişme süresine göre (havuç, kabak, biberler) sebzeleri sırasıyla ekleyip spatula yardımıyla karıştırarak soteleyin.
- Sebzelere biraz tuz ekleyip karıştırın ve enginarların üzerine paylaştırın.
- Son olarak mısırları servis tabağının kenarına ekleyerek süsleyin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder