Patatesli börek denince aklıma ilk gelen patatesi kavurarak yapmak. En çok bu halini severim belki de yılların alışkanlığıdır :)
Patatesli Börek için Malzemeler;
- 3 adet yufka
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 yumurta sarısı
Yufka içi için sos;
- 1 yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Börek Yapılışı;
- Patatesleri soyun, dilimleyin ve haşlayın.
- Haşlanan patatesleri süzün ve bir çatal yardımıyla ezin.
- Soğanı ince ince kıyın ve yağda kavurun.
- Salçayı ekleyip biraz daha kavurun, patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Hazırladığımız börek içini bir tabağa çıkarın soğusun.
- Yumurtanın beyazını bir çatalla iyice çırpın, içine zeytinyağını ve suyu ekleyip tekrar karıştırın, sosumuz hazır.
- Yufkayı tezgaha yayın içine bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosu sürün.
- Yufkayı önce 4 parçaya sonrada her parçayı tekrar 4 parçaya bölün, toplamda elinizde 16 adet üçgen parça olacak. (12 parçaya da bölebilirsiniz)
- Yufkaya içi koyun kenarları kıvırın ve sarın, bütün yufkaları aynı şekilde sarın.
- Sardığınız börekleri tepsiye dizin yumurta sarısını üzerlerine sürün ve 180 derece fırında pişirin.
- Servis tabağınıza koyun. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder