Pırasa börek için inanılmaz leziz bir sebze bence, pırasayı kavurup istediğiniz şekilde börekler sarabilirsiniz sonuç mükemmel olacaktır :)
Pırasalı Gül Börek için Malzemeler;
- 2 adet yufka
- 3 adet pırasa
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı susam
- Tuz, karabiber
Pırasalı Gül Börek Yapılışı;
- Bir yufkayı 16 üçgen parça olacak şekilde kesin.
- Pırasaları ince ince kesin ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin, tuz ve karabiberini ekleyin.
- Yumurtanın sarısını böreklerin üzerine sürmek için ayırın. (1 yemek kaşığı zeytinyağı eklerseniz börekleriniz daha parlak olur)
- Yumurtanın beyazını iyice çırpın, içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı suyu ekleyip tekrar çırpın. Bu karışımı yufkaların içine sürün.
- Pırasayı yufkanın içine yanlamasına ince bir şekilde yayın, Kalın tarafından uç kısma doğru kıvırarak sarın tepsiye koyarken uç kısmını açılmaması için altına sıkıştırın.
- Bütün yufkaları bu şekilde sarın ve yağlı kağıt açtığınız tepsiye dizin.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısını sürün, susamı dökün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Servis tabağını alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder