28 Ocak 2014 Salı

MUHAMMARALI MİLFÖY


Muhammara dolabımdan eksik olmayan bir ezmedir. Kahvaltıda ye, arada acıkınca yap sandöviç ye, misafirin mi gelecek sür milföye yolla fırına koy çayın yanına ye... Muhammara benim için kurtarıcıdır :)
Bugün ise sizin için tek lokmalık muhammaralı milföyler yaptım.

Muhammaralı Milföy için Malzemeler;
  • Muhammara
  • 8 adet kare milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Muhammaralı Milföy Yapılışı;
  • Milföy hamurunu uzunlamasına dört eşit parçaya bölün, sonra ortadan tekrar ikiye bölün. (resimdeki çift hamur) Toplamda 8x8= 64 adet milföy hamuru olacak.


  • Bir parçayı elinize alın içine muhammarayı sürün ve yuvarlayın, birleşme yerini parmak uçlarınızla hamura iyice yapıştırın ama ezmeden ve alt tarafa gelecek şekilde tepsiye dizin.   


  • Bütün hamur parçaları için aynı işlemi yapın.


  • Yumurtanın sarısı ile zeytinyağını iyice çırpın ve hamurların üzerine sürün, zeytinyağı daha parlak görünmelerini sağlayacaktır. 


  • 180 derece önceden ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
  • Lokmalık milföyleri servis tabağınıza alın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder