Yemek Fırtınasının 23.gün ödevi;
23. gün: Bu sene yılbaşı sofrasında değişik birşeyler hazırlayalım. Haydi paylaşma vakti. Yılbaşı sofrasına yakışacak bir tarif uygulayın, bizim sofralarımızı da süslesin.
Bugün sizler için rengarenk görüntüsüyle arpa şehriye salatası yaptım :) Masalarımıza biraz renk gelsin...
Arpa Şehriye Salatası için Malzemeler;
- 250 gr arpa şehriye
- 1 adet california biberi (1/2 sarı, 1/2 kırmızı)
- 5 adet kornişon turşu
- 5 dal taze soğan
- 5 dal maydanoz
- 5 dal dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Arpa Şehriye Salatası Yapılışı;
- California biberlerini küçük küp küp doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. İsterseniz kırmızı biber ve yeşil biber kullanabilirsiniz.
- Şehriyeleri haşlayın ve süzün.
- Kornişon turşuları halka halka doğrayın.
- Yeşillikleri yıkayın ve doğrayın.
- Bütün malzemeleri karıştırın, tuz ekleyin.
- Servis tabağınıza salatanızı koyun. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder