Bu mini pastalara kızım Ece bayıldı hele içinde çikolata olduğunu öğrendiğinde kimse ile paylaşmak istemedi :)) Ada'nın doğum günü için hazırladığım bu mini pastalar davetlilerden tam not aldı. Siz de günlerinize, özel davetlerinize hazırlayabilirsiniz.
Bu arada Ada kızımın can arkadaşı :)
Mini Pasta için Malzemeler;
Pandispanyası için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri (150 gr)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Üstü için;
- 1 paket pasta kreması (pakette ki talimata göre hazırlayın)
- Süsleme şekerleri
- Ve kek arasına sürmek için Sarelle veya marmelat
- Pandispanya malzemelerini sırasıyla koyun; yumurtayı çırpın, şekeri ekleyin çırpın, yoğurt ve yağı ekleyin ve diğer malzemeleri ekleyip çırpın.
- Hazırladığınız pandispanya hamurunu yağlı kağıt açtığınız büyük fırın tepsisine dökün ve her tarafına gelecek şekilde yayın.
- 180 derece ısıttığınız fırında pişirin.
- Pandispanya keki soğuduğunda büyük çay bardağının (ajda bardak) ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin.
- 1 adet mini pasta için 3 adet kek kullanacağız.
- Bir kek alın iç kısmına çikolatayı sürün, bir kek daha alın onun üzerine de çikolatayı sürün ve diğerinin üzerine koyun, bir kek daha alıp en üstüne koyun.
- Mini pastaların içine dilerseniz evde bulunan marmelatlardan da sürebilirsiniz.
- Paste kremasını tarifinde yazdığı gibi hazırlayın.
- Bu ölçülerle 9 adet mini pasta yapmış olacaksınız, bunun için yarım paket pasta kreması yeterli geliyor, ayarlayabilirseniz Pasta Kreması paketinin yarısını hazırlayabilirsiniz.
- Hazırladığınız kremayla, bir bıçak veya düz spatula yardımıyla pastaların üzerini kapatın.
- Pastaları servis yapacağınız tabağa alın ve üzerini süsleyin. Afiyet olsun.
Not; Bu mini pastaları hazır pandispanya kullanarak 10 dakikada da hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder