21 Şubat 2014 Cuma

MİNİ PASTA


Bu mini pastalara kızım Ece bayıldı hele içinde çikolata olduğunu öğrendiğinde kimse ile paylaşmak istemedi :)) Ada'nın doğum günü için hazırladığım bu mini pastalar davetlilerden tam not aldı. Siz de günlerinize, özel davetlerinize hazırlayabilirsiniz.
Bu arada Ada kızımın can arkadaşı :)

Mini Pasta için Malzemeler;
Pandispanyası için;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri (150 gr)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
Üstü için;  
  • 1 paket pasta kreması (pakette ki talimata göre hazırlayın)
  • Süsleme şekerleri
  • Ve kek arasına sürmek için Sarelle veya marmelat
  • Pandispanya malzemelerini sırasıyla koyun; yumurtayı çırpın, şekeri ekleyin çırpın, yoğurt ve yağı ekleyin ve diğer malzemeleri ekleyip çırpın.
  • Hazırladığınız pandispanya hamurunu yağlı kağıt açtığınız büyük fırın tepsisine dökün ve her tarafına gelecek şekilde yayın.
  • 180 derece ısıttığınız fırında pişirin.
  • Pandispanya keki soğuduğunda büyük çay bardağının (ajda bardak) ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin.
  • 1 adet mini pasta için 3 adet kek kullanacağız.
  • Bir kek alın iç kısmına çikolatayı sürün, bir kek daha alın onun üzerine de çikolatayı sürün ve diğerinin üzerine koyun, bir kek daha alıp en üstüne koyun.
  • Mini pastaların içine dilerseniz evde bulunan marmelatlardan da sürebilirsiniz.
  • Paste kremasını tarifinde yazdığı gibi hazırlayın.
  • Bu ölçülerle 9 adet mini pasta yapmış olacaksınız, bunun için yarım paket pasta kreması yeterli geliyor, ayarlayabilirseniz Pasta Kreması paketinin yarısını hazırlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız kremayla, bir bıçak veya düz spatula yardımıyla pastaların üzerini kapatın.
  • Pastaları servis yapacağınız tabağa alın ve üzerini süsleyin. Afiyet olsun.
Not; Bu mini pastaları hazır pandispanya kullanarak 10 dakikada da hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder