Geçen gün dondurucuda koca bir poşet kavurma geçti elime, nasıl olmuşta unutmuşum bilemedim :) Kavurmalı tarifler deneyeyim dedim ve kavurmalı pazılı bu börek çıktı ortaya, yiyenlerden tam not aldı. Tarif geliyor...
Kavurmalı Pazılı Tepsi Böreği için Malzemeler;
- 1 bağ pazı
- 300 gr kavurma yağsız (yaklaşık 2 su bardağı kadar)
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
Kavurmalı Pazılı Tepsi Böreği Yapılışı;
- Pazıları yıkayın, orta sert kısımlarını çıkarın ve ince ince doğrayın.
- Kavurmayı küçük küçük doğrayın.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağını koyduğunuz tencerede kavurun.
- Diriliğini kaybeden soğanların içine kavurmayı ekleyin.
- Doğradığınız pazıları ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun.
- Altını kapatın, baharatları ekleyin ve karıştırın.
- Bir adet yufkayı tezgaha açın.
- Yumurtanın sarısını böreğin üzerine sürmek için ayırın.
- Yumurtanın beyazını iyice çırpın, içine 2 yemek kaşığı kadar su ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin.
- Hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.
- İç harcı 3'e bölün ve her yufkaya pay edin.
- Yufkayı sarın, bir ucundan içe doğru kıvırarak daire elde edin.
- 26 cm çapında tepsinin ortasına koyun.
- Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uygulayın.
- Tepsiye koyarken diğerinin etrafına sardırın.
- Üzerine yumurtanın sarısını çırpın ve sürün.
- 180 derece ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca üzerine ıslak elinizi gezdirip, temiz bir havlu veya bez ile kapatırsanız üzeri kurumayacaktır.
- Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder