Güveçte ne pişirirseniz pişirin tadı daha leziz olacaktır. Hem hazırlaması kolay hem de yemesi :) Yanına pilav da yaptınız mı bir öğün yemeğiniz hazır..
Güveçte Köfte için Malzemeler;
Köfte için;
- 500 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber yada pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Güveç için;
- 4-5 adet patates
- 6-7 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 40 cm çapında güveç tepsi yada normal tepsi
Güveçte Köfte Yapılışı;
- Kıymayı bir kaba koyun.
- Soğanı ve sarımsağı rendeleyip kıymaya ekleyin.
- Ekmek dilimlerini ıslatın, sıkın ve kıymanın içine ufalayın.
- Yumurtayı ve baharatları ekleyin, yoğurun.
- Köftelere uzunlamasına şekil verin ve tepsiye aralıklarla dizin.
- Patatesleri soyun, yıkayın, uzunlamasına doğrayın.
- Patatesleri biraz tuz ve karabiber ile harmanlayın, köftelerin arasına dizin.
- Biberleri temizleyin, bölün tepsiye dizin.
- Domatesleri de uzunlamasına kesin, aralıklı yerleştirin.
- Sarımsakları temizleyin, kesin ve aralara yerleştirin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirin (biraz su da ekleyebilirsiniz)
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak yiyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder