Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Kolay pişiyor, değişiklik arayanlara alternatif bir pilav.
Arpa Şehriye Pilavı için Malzemeler;
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (artırabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı kaynar su
- Tuz
Arpa Şehriye Pilavı Yapılışı;
- Yayvan, yapışmaz tencerede tereyağını eritin ve zeytinyağını ekleyin.
- Şehriyeleri yıkayın ve tencereye koyun.
- Sürekli karıştırarak, şehriyeler kahverengileşinceye kadar kavurun. (her tarafı eşit kavrulması için sürekli karıştırın)
- Kaynar suyu ve tuzu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın, ve pişirin.
- Suyunu çekince altını kapatın 20 dakika kadar dinlendirin.
- Sos yada salata ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder