Yoğurt çorbası en bilindik, en çok yapılan en klasik çorbadır. Yoğurdun hafif ekşimsiliği, nanenin ferahlatan tadı ile birleşince bu enfes çorba ortaya çıkıyor.
Yoğurt Çorbası için Malzemeler;
- 1 büyük çay bardağı pirinç (ajda bardak)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı yada 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 su bardak kaynar su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- Tuz, Nane
Yoğurt Çorbası Yapılışı;
- Pirinçleri yıkayın ve kaynar su ile birlikte tencereye koyun.
- 15 dakika kadar pirinçleri pişirin.
- Bir kabın içinde yumurtayı, yoğurdu ve unu iyice karıştırın, çorbanın suyundan biraz alın yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu yoğurdun kesilmemesini sağlayacaktır.
- Hazırladığınız karışımı yavaşça tencereye ekleyin, bir yandan da karıştırın.
- Çorbaya tuzu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Cezvede yağı kızdırın. Altını kapatın ve içine naneyi ekleyip karıştırın. Böylelikle naneler yanıp kararmaz.
- Sosu tencereye dökün, karıştırın. Afiyet olsun.
Bu tarifimi denerseniz yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder