16 Mart 2014 Pazar

PASTIRMALI OMLET


Bugün kendimi şımartmak istiyorum ve pastırmalı omlet iyi bir başlangıç olacak :)
Pastırmayı çok sık tüketmem ama yiyeceğim zamanda çemenini temizliyorum. Siz nasıl seviyorsanız öyle hazırlayabilirsiniz.

Pastırmalı Omlet için Malzemeler;
  • 4-5 adet pastırma dilimi
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yada 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, Pul biber

Pastırmalı Omlet Yapılışı;
  • Yapışmaz tavaya yağı koyun eritin.
  • Pastırmaları tavaya koyun ve arkalı önlü biraz pişirin. 
  • Bir kaseye yumurtaları kırın, tuz ekleyin ve iyice çırpın.
  • Pastırmaların üzerine yumurtayı dökün.
  • Tavanın kenar kısmında yumurtalar piştikçe spatulayla ileri ittirip çiğ kalan yumurtanın oraya akmasını sağlayın böylelikle bütün yumurta pişecektir. 
  • Yada üzerini kapatın pişsin :)
  • Sıcak sıcak yeyin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder