22 Mart 2014 Cumartesi

MİDYE BÖREK


Görüntüsü harika, dışı çıtır, içi yumuşacık, yapması kolay olan börek hangisidir? Midye börek :))
Tarifi Zerrin'ciğimden uyguladım videolu anlatımı da mevcut izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Midye Börek için Malzemeler;
  • 3 adet yufka
  • 150-200 gr beyaz peynir
  • 6-7 dal maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 25 gr tereyağı yada katı yağ
  • 1/2 su bardağı su

Midye Börek Yapılışı;
  • 2 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. 
  • Beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin ve 2 yumurtanın beyazını ekleyip karıştırın.
  • Maydanozları yıkayıp, kıyın ve peynire ekleyip karıştırın. Börek içimiz hazır.
  • Yağı ve suyu, yağ eriyene kadar ısıtın. 
  • Ilındıktan sonra içine yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
  • Bu karışımı yufkaların içine ve üstüne süreceğiz.

  • Sıra yufkalara şekil vermeye geldi. Haydi adım adım yapalım :)
  • Yufkayı tezgaha açın içine yağlı karışımı fırçayla sürün.
  • Yufkayı + şeklinde 4 eşit parçaya bölün.
  • Sivri uç ile yuvarlak kenarı birleştirin. Birleştirdiğiniz yer sabit kalsın uçları aşağı çevirin ve birleştirin.
  • Hazırladığınız içten yufkanın uç kısmına koyun ve kenarlarını kıvırıp sarın.
  • Büzgülü kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirin.  
 
  • Yağlı kağıt açtığınız tepsiye sarılan börekleri dizin, üzerine yağlı karışımı sürün.
  • Toplamda 12 adet böreğimiz olacak.
  • Fırınınızı kızdırın 180 dereceye ayarlayın ve börekleri koyun, üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak ikram edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder