Görüntüsü harika, dışı çıtır, içi yumuşacık, yapması kolay olan börek hangisidir? Midye börek :))
Tarifi Zerrin'ciğimden uyguladım videolu anlatımı da mevcut izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.
Midye Börek için Malzemeler;
- 3 adet yufka
- 150-200 gr beyaz peynir
- 6-7 dal maydanoz
- 2 adet yumurta
- 25 gr tereyağı yada katı yağ
- 1/2 su bardağı su
Midye Börek Yapılışı;
- 2 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.
- Beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin ve 2 yumurtanın beyazını ekleyip karıştırın.
- Maydanozları yıkayıp, kıyın ve peynire ekleyip karıştırın. Börek içimiz hazır.
- Yağı ve suyu, yağ eriyene kadar ısıtın.
- Ilındıktan sonra içine yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
- Bu karışımı yufkaların içine ve üstüne süreceğiz.
- Sıra yufkalara şekil vermeye geldi. Haydi adım adım yapalım :)
- Yufkayı tezgaha açın içine yağlı karışımı fırçayla sürün.
- Yufkayı + şeklinde 4 eşit parçaya bölün.
- Sivri uç ile yuvarlak kenarı birleştirin. Birleştirdiğiniz yer sabit kalsın uçları aşağı çevirin ve birleştirin.
- Hazırladığınız içten yufkanın uç kısmına koyun ve kenarlarını kıvırıp sarın.
- Büzgülü kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
- Yağlı kağıt açtığınız tepsiye sarılan börekleri dizin, üzerine yağlı karışımı sürün.
- Toplamda 12 adet böreğimiz olacak.
- Fırınınızı kızdırın 180 dereceye ayarlayın ve börekleri koyun, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak olarak ikram edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder