Bakla benim çok geç tanıştığım bir sebzedir. Hatta ilk pişirdiğim iç bakla tam bir utançtı :)) Ama çorbasını ilk kez geçen bahar denemiştim ve o gündür bu gündür mutfağımda pişer.
Beni bakla ile tanıştıran canım Zerrinime teşekkürler :)
Bakla Çorbası için Malzemeler;
- 250 gr taze bakla
- 1 adet kuru soğan
- 7-8 dal dereotu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek limonun suyu
- Tuz
- 6 su bardağı su (5,5 bardak su + 3 adet buzluk poşetinde et suyu)
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 su bardağı yoğurt
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Bakla Çorbası Yapılışı;
- Taze baklaların uçlarını koparın ve yıkayın.
- Yarım santim (0,5cm) kalınlığında doğrayın.
- Soğanı rondo da ince kıyın yada rendeleyin.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağın da soğanları 2 dakika kavurun.
- Baklaları ekleyin ve 3 dakika daha kavurun.
- Üzerine kaynar suyu, et suyunu ve limon suyunu ekleyip 20 dakika kaynatın.
- Yumurta, un ve yoğurdu iyice çırparak terbiyesini hazırlayın.
- Kaynayan çorbanızın suyundan bir kepçe alarak karışıma yavaşça dökün ve dökerken karıştırın.(yoğurdun kesilmemesi için yapıyoruz)
- Terbiyeyi yavaşça ve karıştırarak tencereye ekliyin, 5 dakika daha kaynatın.
- İnce kıydığınız dereotunu ve tuzu çorbaya ekleyip karıştırın.
- Bir cezvede 2 yemek kaşığı zeytinyağını iyice kızdırın, ocağı kapatıp toz biberi ekleyin.
- Çorbayı servis kasesine koyun, yağı üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder