Harika bir garnitür tarifidir. Her ana yemeğin yanına rahatlıkla yapılabilir. Patatesin hardallı hali :)
Hardallı Patates için Malzemeler;
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı krem beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 su bardağı yoğurt
- Tuz, karabiber
Hardallı Patates Yapılışı;
- Patatesleri soyun, yıkayın ve küp küp doğrayın.
- Patatesleri fırın poşetine koyun, tuz karabiber ve zeytinyağı gezdirip ağzını kapatın.
- Bıçak ile poşette 3-4 delik açın ve 180 derecede pişirin.
- 20 dakika sonra patatese çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
- İsterseniz suda da haşlayabilirsiniz. O zaman yağ, tuz ve karabiberi sonra ekleyin.
- Yoğurt, krem peynir, mayonez ve hardalı bir kabın içinde homojen kıyama gelene kadar karıştırın.
- Pişip, soğuyan patatesleri sos ile karıştırın.
- Servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder