Hem hafif, hem kolay, hem lezzetli hem de mutluluk hissi veriyor :)) İrmikli tatlıları seviyorum hem besleyici hem de kızıma rahatlıkla yedirebiliyorum. Pasta ise pasta, tatlı ise tatlı hem de sağlıklısından...
Portakallı Pastacık için Malzemeler;
- 1 kg süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 adet portakal
- 1 paket hindistan cevizi (40 gr)
Portakallı Pastacık Yapılışı;
- Sütü bir tencere ile ocağa koyun.
- Süt ılınınca şeker ve irmiği ekleyin.
- Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- İçine portakal kabuğu rendesini ekleyin ve ocağın altını kapatın.
- 40x25 ebatında bir borcama hindistan cevizini serpin. (en büyük dikdörtgen borcam, yoksa daha küçük bir borcamda olabilir)
- Üzerine muhallebiyi dökün ve kaşık yardımıyla düzleştirin.
- Buzdolabında 30 dakika kadar soğumaya bırakın.
- Ortalama 4x4 kareler kesin.
- Servis tabağına karelerin yarısını dizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder