Bisküvili pastayı bilmeyen ve sevmeyen yoktur bence, varsa da üzülmesin geç kalmış sayılmaz :) Bu pasta öyle bir pasta ki benimle yaşıt hatta benden büyük bile sayılabilir :)
Annem çalışan bir kadındı, hem işine hem evine her zaman yetişir, gezmeye de vakit ayırırdı. Çocukluk yıllarımda her hafta sonu mutlaka gün yapılırdı. Annem, gün sırası kendine geldiğinde koca bir tepsi yapardı bu pastadan ve lokma kalmazdı çoluk çocuk herkesin en sevdiği tatlıydı. Bu pastayı bir çok yerde yedim ama ne yalan söyleyeyim kimse annem gibi yapamamıştı. Benim size vereceğim tarif, yıllarca yapıp yediğimiz annemin defterinden aldığım ve uyguladığım tariftir.
Bisküvili Pasta için Malzemeler;
- 1kg süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvıyağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 1,5 paket petibör bisküvi
Bisküvili Pasta Yapılışı;
- Muhallebiyi pişireceğiniz tencerenin içine yumurta sarısını ve yağı koyup çırpın.
- Sütten bir bardak ayırın ve kalanını tencereye koyun.
- Şekeri de ekleyip karıştırın.
- Tencereyi ocağa koyun, arada karıştırarak sütü kaynatın.
- Ayırdığınız sütün içine nişastayı koyun ve açtırın. Nişastayı süte ekleyin ve sürekli karıştırın hemen kıvam aldığını göreceksiniz. Kısık ateşte bir iki dakika fokurdatın ve altını kapatıp kenara alın.
- Büyük kare borcama (28x28 cm) bir sıra bisküviyi ıslatarak dizin.
- Üzerine muhalebiden dökün ve spatula yardımıyla düzleştirin.
- Tekrar bisküvi ve muhallebi olacak şekilde 3'er sıra yapın. Yani üç sıra bisküvi üç sıra muhallebiniz olacak.
- En üst kattaki muhallebinin üzerine öğütülmüş ceviz dökün, dilerseniz tarçında serpebilirsiniz.
- Tatlıyı dolaba koyun ve en az 1 saat dinlendirin.
- Dilimlerin düzgün çıkması için pastayı kesmeden önce bıçağı ıslatabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu tarifimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder