Parfe yaz günlerinin vazgeçilmez tatlısıdır. Hazırlaması kolay, ikramı şık, rahatlıkla önceden hazırlanabilir. Ben bu parfe tarifinde peynir kullandım, tadına bakanlardan da geçer not aldım :)
Çilekli, Fındıklı Parfe için Malzemeler;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket labne peynir (200gr)
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı küp küp dilimlenmiş çilek (250-300gr)
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık için
- 1/2 su bardağı dilimlenmiş yaban mersini kurusu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 portakal kabuğu rendesi
Çilekli, Fındıklı Parfe Yapılışı;
- Margarini yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin.
- Krem şantiyi ve sütü mikser ile iyice çırpıp kıvam verin.
- Hazırladığınız krem şantinin içine labneyi, margarini, şekeri ekleyip mikserde iyice çırpın.
- Diğer bütün malzemeleri içine ekleyin ve karıştırın.
- Parfeyi yapacağınız kalıbı alüminyum folyo yada buzdolabı poşetiyle kaplayın, bu parfeyi daha kolay çıkarmanızı sağlayacaktır. Ben 17cm çapında yuvarlak fırın kabı kullandım.
- Parfeyi bir gece buzlukta bekletin. Tatlıyı kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletip, dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder