Kızarmış Muzlu Çikolatalı Krep Fransız mutfağına ait bir tatlıdır. Fransız tatlıları efsanevi ve eğlencelidir ve yapması biraz zor tatlılardır. Fransız tatlılarını denemeye karar verdim ve kolay gibi görünenlerden başladım :))
Kızarmış Muzlu Çikolatalı Krep için Malzemeler;
Krep için;
- 1 + 1/3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 3 adet muz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- Üzeri için 50 gr çikolata yada hazır çikolata sos
Kızarmış Muzlu Çikolatalı Krep Yapılışı;
- Krep hamuru için; Un, şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
- Ortasını havuz yapın, yumurtayı ortaya kırın ve sütü de ekleyin.
- İyice çırparak pürüzsüz bir hamur elde edin. (1 saat kadar dinlendirilmesi tavsiye ediliyor, ben hemen yaptım)
- Krep tavanızı, yoksa yapışmaz tavanızı ocağa alın ve bir fırça yardımıyla yağlayın.
- Bir kepçe krep hamurundan alıp ısınmış tavaya dökün ve hızla yaydırın.
- Kenarlarından kalkmaya başlayınca çevirin.
- Fransızlar için krebin beyaz olması çok önemliymiş, hatta omlet bile beyaz olmalıymış. Ben omlette sarıyı severim, krep için ise biraz çabalayabilirim :))
- Omleti orta hararetli ocakta pişirdim, böylelikle fazla kızarmasını önlemiş oldum.
- Bu hamurdan 20cm çapında 7 adet krep elde ettim.
- Diğer tarafta başka bir tavada tereyağını eritin, şekeri ekleyin ve karıştırın.
- Şeker eriyip biraz karamelize olunca dilimlediğiniz muzları ekleyin.
- Muzları arkalı önlü kızartın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin yada hazır çikolata sos kullanın.
- Servis tabağına sırasıyla dörde katladığınız krebi koyun, üzerine kızarmış muzu koyun ve onun üzerine de çikolatayı gezdirin. Afiyet olsun.
Bu tarifimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :)
Sevgiler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder