26 Eylül 2015 Cumartesi

ET SUYU & KEMİK SUYU Nasıl yapılır?

Kurban bayramında kestiğiniz kurbanın kemiklerini değerlendirmenin en güzel ve lezzetli yolu Et Suyu hazırlamak. Et&Kemik suyunuzu hazırlarken sevdiğiniz tüm sebzeleri aroma vermesi için kullanabilirsiniz. Kemikleri önce fırınlayıp sonra tencerede aromatik sebzelerle pişirirseniz daha lezzetli bir et suyu elde edersiniz.
Hazırlanan et suyunu buzluğa girebilecek, gıda için hazırlanmış her türlü malzeme ile muhafaza edebilirsiniz. Buzluk poşeti, karton yada mika bardak, silikon yada plastik kaplar gibi. Ben buzluk poşetlerini tercih ediyorum. Buzlukta saklaması da daha kolay oluyor.
Hazırladığınız et sularını 4-6 ay arasında tüketmelisiniz. Bu süre geçtiyse et sularını artık muhafaza etmeyiniz. Bakteri üretmeye başlamıştır ve besin değeri kalmamıştır. Tüm buzluğa kaldırdığınız etleriniz içinde bu geçerlidir.



Baharat Bohçası & Aromatik Bohça Nasıl Yapılır?



Baharat bohçası yada aromatik bohça  et, tavuk, balık ve sebze suyu hazırlarken lezzeti artırmak için kullanılır.
Ayrıca çorbalarınızda, etli tencere yemeklerinizde, sebze haşlarken de kullanabilirsiniz.